Cei mai importanți pași în crearea unui CV în engleză

Cuprins

Învață să vorbești engleza fluent online cu profesor calificat

Testează-ți nivelul de engleză online

Fie că aplici pentru un job în România sau în străinătate – un CV în limba engleză este un must have.
CV-ul în engleză este primul lucru pe care îl vede angajatorul la un interviu de angajare în engleză, astfel prima lui impresie despre tine se creează anume în baza acestuia. Trebuie să acorzi suficientă atenție corectitudinii gramaticale și pașilor esențiali pe care trebuie să-i urmeze Curriculum Vitae.
Așadar, ce ar trebui să conțină un Curriculum Vitae în engleză construit corect? În acest articol vom vorbi despre pașii esențiali în creare unui CV de succes în engleză: de la completarea și până la trimiterea acestuia.

Cum completezi un CV în engleză? 

CV-ul tău trebuie să respecte anumite reguli, informația trebuie să fie relevantă și lizibilă, însă, în același timp ai un mic spațiu pentru a-ți explora creativitatea. E necesar ca documentul tău să conțină următoarele detalii: datele de contact, prezentarea succintă, lista cu skill-uri, educația, istoria în câmpul muncii și este bine să ai referințe.
Povestește un pic despre tine. Activitățile tale din afara muncii și a facultății spun multe despre personalitatea ta, iar un angajator este tot timpul interesat de felul în care ești și potențialul de a te acomoda într-un colectiv nou.
Este esențial să scrii corect din punct de vedere gramatical și să folosești timpurile în limba engleză corect. Textul trebuie să fie simplu și formal, evită utilizarea frazelor idiomatice sau a prescurtărilor.

CV-ul pentru angajare și CV-ul pentru facultate: care sunt diferențele?

Știai că sunt universități sau facultăți care pot să-ți solicite CV-ul? Conținutul acestui tip de CV diferă de cel cu care aplici pentru un job (caută un loc de muncă în Jooble). Într-un CV pentru facultate e necesar să te axezi pe realizările din domeniul academic și să atașezi diplomele obținute anterior.
Voluntariatul și internship-urile sunt atuurile tale în acest caz. De asemenea, accentuează abilitățile tale de a te integra într-un colectiv nou și competențele informatice.
CV-ul de angajare este, de regulă, mai mic decât unul folosit în scopuri educaționale. În CV-ul pentru angajare este important să incluzi toate nivelurile de educație, pe când în al 2lea tip de CV – experiența în cadrul muncii este mai puțin relevantă.

Scrierea logică și corectă în limba engleză sunt fundamentale în amândouă tipuri de CV. Pentru a învăța cele patru componente lingvistice în limba engleză – alege un curs de limba engleză pentru nivelul tău. Iar pentru a avansa la locul de muncă sau în domeniul în care vrei să activezi ulterior – alege 2 dintre cele 40 de module profesionale din softwareul Burlington English.

Scrisoarea de intenție în engleză

Scrisoarea de intenție, numită și scrisoare de motivație sau scrisoare de prezentare, este un document introductiv pe care îl anexezi CV-ului tău. Spre deosebire de CV, unde există o structură standard și ai câteva câmpuri obligatori de completat, scrisoarea de intenție îți oferă mai mult spațiu pentru creativitate.
În scrisoarea de intenție în engleză poți folosi mai multe timpuri gramaticale în limba engleză. Este important să folosești vorbirea directă întrucât te adresezi potențialului angajator. Trebuie să arăți angajatorului că deții competențe lingvistice avansate și că poți să întocmești un act oficial de dimensiuni medii sau mari.
O scrisoare de intenție în limba engleză trebuie să conțină:
– Datele tale de contact;
– Numele și adresarea persoanei/companiei angajatoare;
– Data – spre deosebire de CV, scrisoarea de intenție trebuie să includă și data;
– Formula de adresare – cea mai potrivită este adresarea directă, respectuoasă și formală;
– Paragraful I – include intenția și motivația candidatului;
– Paragraful II – include argumentele care confirmă abilitățile candidatului de a ocupa postul respectiv;
– Paragraful III – include detalii suplimentare despre informația din CV;
– Formula de încheiere – la fel ca și cea de adresarea, trebuie să corespundă stilului profesional;
– Semnătura – dacă scrisoarea este trimisă prin e-mail, este suficient să plasezi doar numele și prenumele, însă dacă o prezinți fizic, este binevenit să includă și semnătura ta.
La fel ca și în cazurile menționate mai sus, cunoașterea limbii engleze și scrierea gramaticală, precum și utilizarea termenilor profesionali sunt primordiali în întocmirea unei scrisori de intenție.

Cum trimiți un CV?

La momentul actual, majoritatea CV-urilor și a scrisorilor de intenție se trimit prin poșta electronică. Iată câteva reguli principale de care trebuie să ții cont atunci când trimiți aceste documente:
– Atunci când trimiţi CV-ul ca fişier ataşat, denumeşte întotdeauna documentul ataşament cu numele tău. De asemenea, indică şi locul de muncă pentru care aplici.
Scrie aceste detalii în limba engleză;
– Utilizează adresa de mail personală, nu cea de la lucrul actual;
– Verifică dacă formatul actelor corespunde cerințelor;
– Textul e-mailului trebuie se fie de dimensiuni medii, prezintă-te, include câteva detalii despre tine și despre jobul pentru care aplici. Verifică corectitudinea mesajului.
Folosește un limbaj profesional, poți include unii termeni de specialitate în engleză.

Dacă întâmpini dificultăți atunci când scrii în limba engleză, Burlington English îți vine în ajutor. Învață cele patru componente lingvistice online cu profesori calificați. Iar dacă vrei să îți aprofundezi cunoștințele în domeniul profesional, alege 2 module pentru cariera ta.

Află toate detaliile despre cursurile noastre!

Te așteptăm
la Burlington

Hey!

Vrei să-ți îmbunătățești engleza?

Acum la Burlington English ai 20% reducere.