Bucătăria americană: unități de măsură și rețete în limba engleză

Cuprins

Învață să vorbești engleza fluent online cu profesor calificat

Testează-ți nivelul de engleză online

Chiar dacă nu ești pasionat de arta culinară, cu siguranță limba engleză și-a găsit loc, la un moment dat, în farfuria ta.
Pe întreg globul, foarte multe preparate au denumiri în limba engleză pentru a fi mai ușor înțelese și asta pentru că, așa cum deja ai aflat, limba engleză are caracter de limbă universală.
Bucătăria americană aduce o serie de preparate recunoscute internațional, iar pentru a putea desluși în totalitate rețeta acestora, este necesar să știi cum se măsoară în limba engleză.
În cele ce urmează vei afla care sunt cele mai renumite rețete americane și cum se traduc unitățile de măsură din bucătăria americană.

Unități de măsură în bucătăria americană

În bucătărie, unitățile de măsură în limba engleză se regăsesc preponderent în descrierea rețetelor. Pentru a putea înțelege care sunt pașii obținerii preparatului final, trebuie să traduci corect în limba română.

Cele mai des folosite unități de măsură în rețetele americane sunt:
Teaspoon (tsp) = linguriță = 5ml
Dessertspoon = linguriță
Tablespoon (tbsp) = lingură = 15ml
Fluid ounce (fl oz) = 30ml
Cup = ceașcă = 240ml
Pint = 473 ml
Quart = 946ml
Gallon = 3.78541 litri
Pound = 0.453592 kg


Iată câteva asocieri care îți pot fi de mare ajutor atunci când vrei să gătești după o rețetă scrisă în limba engleză și să respecți cantitățile.

● 1 ceaşcă = 8 fl oz = 16 linguri = 48 linguriţe = 240 ml
● 3/4 ceaşcă = 6 fl oz= 12 linguri = 36 linguriţe = 180 ml
● 2/3 ceaşcă = 5 fl oz= 11 linguri = 32 linguriţe = 160 ml
● 1/2 ceaşcă = 4 fl oz= 8 linguri = 24 linguriţe = 120 ml
● 1/3 ceaşcă = 3 fl oz = 5 linguri = 16 linguriţe = 80 ml
● 1/4 ceaşcă = 2 fl oz = 4 linguri = 12 linguriţe = 60 ml
● 1 lingură = 0.5 fl oz = 15 ml
● 1 linguriţă = 0.16 fl oz = 5 ml
● 1/5 linguriţă = 1 ml
● 1 fl oz = 2 linguri = 6 lingurițe
● 34 fl oz = 1 litru

Ingredientele lichide se măsoară în fluid oz, această unitate fiind dedicată volumului, iar ingredientele uscate apar în lista de cantități notate cu oz (după greutate). Așa că, de exemplu, dacă vei regăsi în rețetă 8 oz – făină, nu înseamnă că ai nevoie de o ceașcă de făină, ci de 226 de grame și asta pentru că măsurarea se va face în grame, nu în litri (așa cum este în cazul ceștii)

Acum că ai aflat cum să traduci unitățile de măsură englezești din bucătărie, îți vom prezenta două dintre cele mai cunoscute deserturi internaționale.

Rețete americane cunoscute

Așa cum te așteptai, bucătăria americană se numără printre cele mai cunoscute bucătării internaționale. Gastronomia reprezintă un element important în cultura și stilul de viață american. Bucătăria americană se bazează pe preparate ușor de realizat și ușor de mâncat.
Astfel, un mic dejun rapid, copios și delicios nu poate fi savurat decât cu niște pancakes, iar pentru că societatea actuală se află într-o continuă mișcare, cu un ritm alert al vieții de zi cu zi, burgerul este soluția sățioasă și gustoasă a unei mese complete.

Rețetă clătite americane (American Pancakes)

Pentru că acum știi să folosești unitățile de măsură englezești în bucătărie, iată  de ce ai nevoie ca să pregătești cele mai delicioase clătite americane:

  • 200g flour (făină)
  • 1 ½ tsp baking powder (praf de copt)
  • 1 tbsp sugar (zahăr)
  • 3 eggs (ouă)
  • 25g melted butter (unt topit)
  • 200 ml milk (lapte)
  • vegetable oil (ulei vegetal)

Acest tip de clătite sunt pufoase și seamănă mai degrabă cu un pandișpan. Cu siguranță le-ai văzut în filmele americane, servite cu sirop de arțar și unt și te-ai întrebat ce gust au. Pregătește-le pentru micul dejun sau pentru gustare și convinge-te de ce sunt atât de populare pe întregul glob.

Rețetă Burger/Cheeseburger

Burgerul este felul principal ales de toată lumea ca variantă rapidă și gustoasă a unui prânz sau a unei cine copioase. Cheeseburgerul adaugă, pe lângă toate celelalte ingrediente clasice, brânza.
Acest preparat de tip fast-food, gătit corect, este o sursă importantă de proteine și nutrienți necesari în zilele active și pentru că se pregătește rapid, iar gustul este inconfundabil, burgerul american poate fi comandat în orice colț al lumii.

  • 2 pounds ground chuck (carne tocată)
  • 1 tablespoon onion powder (pudră de ceapă)
  • 1 teaspoon salt (sare)
  • 1 teaspoon freshly ground black pepper (piper negru măcinat)
  • 12 slices cheese (brânză – cașcaval, cheddar, emmentaler)
  • burger buns (chifle)
  • ketchup (ketchup)
  • mayonnaise (maioneză)
  • dressing (sos)
  • sliced red onion (felii de ceapă roșie)
  • sliced tomatoes (felii de roșie)
  • sliced pickles (felii de castraveți murați)
  • fresh lettuce leaves (frunze proaspete de salată verde)

Pentru că acum vei înțelege rețetele scrise în limba engleză, te provocăm să încerci preparate din toate colțurile lumii ca să-ți îmbogățesti bagajul cultural și să descoperi gusturi noi și rețete delicioase.

Dacă vrei să îți fie ușor să citești, să traduci și să vorbești în limba engleză, îți recomandăm să urmezi cursurile online de limba engleză ale Burlington English School, predate de profesori calificați.
Beneficiezi de aplicație pentru smartphone, grupuri de studiu mici cu același nivel și acces la cel mai avansat software de învățare 24/7. Iar sistemul de recunoaștere a vorbirii, Speech Trainer, te ajută să îți identifici greșelile de pronunție și să le corectezi.

Cea mai bună metodă din lume de a învăța limba engleză, o găsești la Burlington English. Inscrie-te și tu!

Află toate detaliile despre cursurile noastre!

Te așteptăm
la Burlington

Hey!

Vrei să-ți îmbunătățești engleza?

Acum la Burlington English ai 20% reducere.