Cele mai cunoscute obiective turistice din Marea Britanie

Cuprins

Învață să vorbești engleza fluent online cu profesor calificat

Testează-ți nivelul de engleză online

Marea Britanie este un loc cu încărcătură istorică și mitică, așa că, dacă vrei să pleci într-o expediție turistică, află că vei mai avea nevoie de un bagaj în plus pentru multitudinea de informații culturale pe care le vei acumula.

Despre Marea Britanie

Situată în nordul Europei, Marea Britanie este a 9-a insulă ca mărime din întreaga lume.
Este un stat independent care are în componență patru alte țări: Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, iar numele său complet este Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.
Îți vom prezenta câteva detalii despre cele mai cunoscute atracții turistice, iar dacă ajungi în Marea Britanie, îți recomandăm să nu le ratezi!

Stonehenge

Putem spune că sistemul de operare Windows a adus un omagiu acestui monument preistoric folosindu-l ca fundal principal pentru ecranele calculatoarelor din întreaga lume. Așa că, sigur știi despre ce atracție turistică vorbim.
Monument ce datează încă din neolitic, Stonehenge a dar naștere mai multor ipoteze, mituri și teorii legate de rolul său și modul în care a fost construit. Structura acestuia este mai veche decât cea a piramidelor și se pare că prezintă o percepție sofisticată a matematicii și astronomiei, bazată pe răsăritul și apusul soarelui.
Se presupune că Stonehenge ar fi fost utilizat ca loc de înmormântare și asta pentru că, în anul 2013 o echipă de arheologi a excavat rămășițele a 50.000 de oase incinerate ce datau încă din mileniul 3 î.Hr.
La momentul actual, Stonehenge este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și se numără printre cele 7 minuni ale Epocii Medievale.

Bath, Somerset

Orașul Bath, aflat în comitatul Somerset, este renumit pentru băile romane care datează încă din anii 43 î.Hr. Acestea au fost construite de către romani pentru a exploata beneficiile apelor termale din regiune, fiind primele izvoare termale cunoscute în Anglia. Totodată, aici se pot admira numeroase clădiri istorice din perioada georgiană.
Dacă ești familiarizat cu arta gătitului, află că aici își are originea renumita pâine Sally Lunn (pâine fără frământare). Pâine al cărei nume are în spate o legendă de dragoste dintre un celebru brutar și muzician și dragostea sa, cea care i-a dat și numele, Sally Lunn.
Orașul Bath, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Lacul Loch Ness

Cu siguranță ai auzit cel puțin o dată de fascinanta legendă a monstrului din Loch Ness.
Află că, lacul Loch Ness este cunoscut pentru mai multe subiecte importante.
De exemplu, temperatura apei este de +6 °C pe tot parcursul anului și, deși acest factor poate influența degradarea materiilor care ajung în apă, The Wellington Bomber, un bombardier britanic scufundat în timpul celui de-Al doilea Război Mondial, a fost recuperat in anul 1985 aproape intact, cu toate corpurile electrice funcționale.
Tot Loch Ness dă numele unui maraton anual unde se întâlnesc reprezentanți a 25 de naționalități din întreaga lume.
În ceea ce privește aparițiile misterioase ale lui Nessie (așa cum a fost botezat de către localnici, încă din anii 1950), este unul dintre cele mai cunoscute animale studiate de criptozoologie. Sunt foarte puține dovezi care atestă existența monstrului din Loch Ness (fotografii sau înregistrări cu sonarul) și încă nu au fost descoperite urme de schelet, țesuturi sau chiar exemplare vii.

Catedrala din York

Catedrala din York este una dintre cele mai mari catedrale gotice din Europa de Nord și are cea mai bogată colecție de vitralii din Marea Britanie.
York Minster (minster = loc pentru rugăciuni zilnice), găzduiește anual unicul memorial din țară dedicat femeilor decedate în Primul Război Mondial.
Încă din secolul al XIII-lea, catedrala are propria poliție, iar costul pentru întreținerea întregii catedrale se ridică la aproximativ 15.000 de lire pe zi.

Turnul Londrei

Turnul Londrei sau Palatul Regal și Cetatea Majestății Sale, inclus și el în Patrimoniul Mondial UNESCO, este un castel istoric aflat în centrul Londrei, mai exact pe malul nordic al Tamisei.
Deși între anii 1100 și 1952, castelul a fost utilizat ca închisoare, acesta a jucat un rol extrem de important în istoria Angliei, fiind asediat de nenumărate ori, controlul acestuia fiind un factor important de dominație asupra țării. Acesta a servit drept sediu al Monetăriei Regale, armurărie, menajerie, trezorerie, oficiu de arhive publice și sediu al Bijuteriilor Coroanei Angliei.
Pentru că vorbim de un popor cu înclinație pentru superstiții, structura palatului conține cel puțin 6 corbi. În mod tradițional, se crede că prezența lor protejează Coroana și Turnul. (“Atunci când corbii din Turnul Londrei vor zbura, Coroana și Marea Britanie vor cădea”).
Dacă te gândești să vizitezi această atracție turistică, e posibil să întâlnești personaje importante precum Henry al VI-lea, Catherine de Aragon și Dame Sybil și

Big Ben

Big Ben, simbolul Regatului Unit, este al treilea turn cu ceas ca înălțime din întreaga lume având cel mai mare ceas cu clopot și patru fețe, pus în funcțiune în ziua de 31 mai 1859.
Ceasul și cadranele au fost proiectate de către Augustus Pugin, cel care a reușit să conceapă cel mai exact ceas din lume. Cadranele sunt foarte bine fixate într-un cadru de fier cu diametrul de 7 metri care sprijină 312 bucăți de sticlă ce formează un fel de vitraliu.
Deși este una dintre cele mai cunoscute și importante atracții turistice, interiorul nu poate fi vizitat decât de către cetățenii Regatului Unit, accesul vizitatorilor străini fiind interzis.
Nu trebuie să îți faci griji, deși nu vei avea ocazia să urci toate cele 334 de trepte până în vârf (construcția nefiind prevăzută cu lift), poți admira grandoarea lui din exterior și poți imortaliza imagini superbe pe timpul nopții, atunci când turnul este iluminat.

Nu uita că limba engleză îți va fi de foarte mare ajutor așa că, dacă vrei să înveți limba engleză sau să îți consolidezi cunoștințele actuale, alege cursurile online oferite de Burlington English! Iar pentru a afla ce nivel ai, fă testul de nivel, iar noi te vom contacta în următoarele 48 de ore pentru a seta o consultație video gratuită!

Cea mai bună metodă din lume de a învăța limba engleză, o găsești la Burlington English. Inscrie-te și tu!

Află toate detaliile despre cursurile noastre!

Te așteptăm
la Burlington

Hey!

Vrei să-ți îmbunătățești engleza?

Acum la Burlington English ai 20% reducere.