Cum să înveți engleza: cele mai bune metode de a învăța engleza

Cuprins

Învață să vorbești engleza fluent online cu profesor calificat

Testează-ți nivelul de engleză online

Vreau să învăț engleza la nivel conversațional

Limba engleză este una dintre cele mai vorbite limbi din întreaga lume. Acest lucru denotă faptul că, este în același timp și la îndemâna oricui. În zilele noastre, o poți învăța chiar și din filme, muzică, știri, videoclipuri pe internet; cu alte cuvinte, limba engleză ne înconjoară pretutindeni.

De asemenea, cunoașterea limbii engleze a devenit o necesitate, deoarece această abilitate te va ajuta atât în viața profesională: pentru a avansa în carieră, cât și în cea personală: dacă vrei să aplici la un curs internațional, ori în călătorii.

Cu toate acestea, de câte ori ți s-a întâmplat să vrei să începi să înveți această limbă, însă nu știi de unde să începi? Orice început poate părea dificil și neclar. În acest articol vom încercăm să-ți explicam cât mai clar și simplu posibil care sunt cele mai bune metode de a studia limba engleză cu și fără profesor.
Nu uita, noi echipa Burlington English suntem aici ca să te ajutăm. Descoperă cursul de engleză pentru începători și începe să studiezi engleza eficient. 

12 sfaturi pentru a învăța engleza

Cunoaștem că la început totul pare prea dificil, iar cantitatea die informație sperie și nu știi de unde să începi. Din acest motiv, îți oferim 12 sfaturi pentru a începe cu încredere studierea limbii engleze folosind metodele care și-au demonstrat eficiența. Învață engleza online ușor și rapid împreună cu Burlington English.

1. Acordă suficient timp pentru învățarea limbii engleze

Nu mai căuta scuze din categoria ,, nu am timp”. Este important să îți rezervi timp pentru studierea limbii engleze. Cel mai bine este să faci asta zilnic sau, cel puțin, de 2-3 ori pe săptămână.
Iar atunci când ești cu adevărat în criză de timp, profită de micile pauze sau situații în care ai putea să înveți ceva nou, cum ar fi în transport, înainte de somn, sau atunci când aștepți pe cineva. Este foarte simplu să completezi mici exerciții sau să citești texte în limba engleză.

2. Învață regulile de pronunție în limba engleză

Pronunțarea corectă a literelor și a cuvintelor este esențială pentru o vorbire fluentă. Dacă ești începător și nu știi cu ce trebuie să începi, îți recomandăm să citești articolul nostru anterior în care scriem detaliat despre regulile principale de pronunți și oferim exemple relevante.

3. Antrenează-ți pronunția în limba engleză

După ce ai asimilat regulile, este important să pui noile cunoștințe în practică. Repetă vocalele, consoanele și grupele de litere în voce, poți să faci asta chiar în fața oglinzii pentru a reține mai ușor poziționarea corectă a buzelor.

4.Îmbogățește-ți vocabularul

Vocabularul este baza studierii unei limbi străine. Din fericire, există numeroase opțiuni prin care poți să îți îmbogățești vocabularul. Cea mai bună modalitate este lectura: notează-ți cuvintele necunoscute și traducerea acestora. După ce termini să citești, parcurge cuvintele noi încă o dată. Ascultă muzica în limba engleză și citește traducerea versurilor pentru a compara textul în englez cu cel în română. O altă metodă extraordinar de eficientă este vizionarea filmelor și a serialelor în limba engleză cu subtitrări în română.

5. Studiază gramatica limbii engleze

Gramatica este esențială. Nu poți să vorbești liber în limba engleză fără a cunoaște timpurile în engleză, felul în care se conjugă verbele , prepozițiile și structura enunțurilor. Dar și învățarea gramaticii poate fi interesantă atunci când alegi metoda potrivită pentru tine. Asta ar putea fi o aplicație mobilă, un caiet cu exerciții sau un profesor calificat. Profesorii Burlington English sunt dispuși să răspundă la întrebările fiecărui cursant până acesta își corectează greșelile, iar lecțiile online nu sunt niciodată plictisitoare. De asemenea, pe site-ul nostru, poți învăța gramatica engleză gratuit.

6. Citește texte simple în limba engleză

Trebuie să îți alegi textele cu un grad de dificultate ce coincide cu nivelul tău de cunoaștere a limbii. Dacă abia începi să înveți limba engleză, nu te avânta în lecturi ample cu multe expresii frazeologice și neologisme. Iată care sunt recomandările noastre de texte și cărți pentru diverse niveluri:
Basic – Hercules, The Legend of Sleepy Hollow, Gulliver’s Travels
Începator – Pocahontas, Tales of Arabian Nights, British Myths and Legends
Intermediar – Moby Dick, Dracula, A Ghost Collection
Avansat – Frankenstein, Wuthering Heights, Oscar Wilde Short Stories
Acestea și multe alte cărți, le găsești în biblioteca digitală din software-ul Burlington English.
Iar dacă nu dispui de prea mult timp pentru lectură, ți-am pregătit câteva texte în engleză cu exerciții în baza lor online, gratuit. Testează-ți abilitățile de citire și înțelegere în doar câteva minute. 

7.Vorbește singur în engleză

Dacă nu ai un partener de studiu, aceasta nu trebuie să te oprească din exersarea vorbirii orale. Repetă în voce cuvintele învățate recent. Alcătuiește propoziții folosind timpurile gramaticale asimilate până acum. Construiește mici dialoguri și chiar cântă în limba engleză cu condiția că o să fii atent la fiecare cuvânt în parte.

8. Instalează aplicații utile 

Aplicațiile pentru mobil sunt o modalitate superbă de a exersa gramatica, citirea, și de a achiziționa cuvinte noi în lexiconul personal. Le poți accesa oricând și oriunde, în pauza de masă, în metrou, la coadă, în parc, etc.
Atunci când alegi un curs Burlington English primești atât software de învățare, cât și aplicație mobilă avansată disponibilă 24/7.

9. Ieși din zona ta de confort

Chiar dacă e banal, acest aspect este esențial. Scrierea cuvintelor noi, a exercițiilor și a eseurilor au un impact major asupra însușirii lexiconului, a regulilor gramaticale și a excepțiilor de la aceste reguli.

10. Scrie în engleză

Chiar dacă e banal, acest aspect este esențial. Scrierea cuvintelor noi, a exercițiilor și a eseurilor au un impact major asupra însușirii lexiconului, a regulilor gramaticale și a excepțiilor de la aceste reguli.

11. Social Media

Avantajul paginilor de social media care promovează conținut în și despre limba engleză este disponibilitatea lor, ușurința utilizării, vizual-urile atrăgătoare și informația prezentată pe scurt. Pe paginile de Facebook și Instagram – Burlington English, tot timpul vei găsi postări noi utile și interesante pe care le poți salva pe telefon. Postăm de câteva ori pe săptămână conținut gramatical, exemple de idiomuri, greșeli comune și multe altele. Verifică și dă follow.

12. Înscrie-te la un curs de engleză online

Cursurile se fac online, în grupuri de studiu mici, cu traineri autorizați. Lecțiile sunt interactive și se axează pe vorbirea orală. Atmosfera de la curs este prietenoasă și fiecare cursant este încurajat să vorbească.
Înscrie-te și tu!

Află toate detaliile despre cursurile noastre!

Te așteptăm
la Burlington

Hey!

Vrei să-ți îmbunătățești engleza?

Acum la Burlington English ai 20% reducere.