Interviu de angajare în engleză: cele mai bune sfaturi pentru un interviu de succes

Cuprins

Învață să vorbești engleza fluent online cu profesor calificat

Testează-ți nivelul de engleză online

Pentru mulți dintre noi, un interviu de angajare vine la pachet cu un nivel ridicat de emoții și teamă de eșec. Iar dacă vorbim de un interviu în limba engleză, în cele mai multe cazuri, lucrurile se complică.
Dacă îți dorești sau chiar urmează să ai un astfel de interviu, noi îți oferim câteva tips&tricks pentru a trece cu brio această probă de limba engleză.
Dacă nu știi limba engleză, un astfel de interviu nu va face altceva decât să îți afecteze încrederea în tine și potențialul tău. Ca să poți susține un interviu în limba engleză trebuie să ai cel puțin un nivel de începător. Odată ce urci treptele către nivelul avansat, această provocare este ca și câștigată, tu fiind acela care va putea avea controlul asupra întregului interviu. Pentru a învăța limba engleză, poți urma oricând un curs de engleză online specializat, direct din confortul casei tale.

Prezentarea personală la interviul de angajare în engleză

Felul în care te prezinți și prima impresie pe care o creezi sunt esențiale în cadrul unui interviu de angajare. Fii sigur pe tine, vorbește clar și corect. Pentru a evita greșelile de exprimare folosește cuvinte și propoziții mai simple, însă nu le repeta prea des.
Trebuie să știi să te prezinți în limba engleză, să vorbești despre tine și reușitele tale, pasiuni, experiență și educație, să explici motivele pentru care te afli la acest interviu și de ce îți dorești să ocupi poziția pentru care ai aplicat.
Nu uita să fii politicos și să folosești un vocabular situației. De asemenea, este foarte important să vorbești despre tine.

Iată câteva expresii care îți vor fi de mare ajutor:

-I graduated from ….. in (the year)…
-I am a qualified…
-I have an ….. certificate with a score of…
-I have a …. English Level
-I worked for (company name) as a (job role)…
-I was responsible for…
-I am good at multi-tasking/working under pressure/respecting the deadlines/settling conflicts in work palce …

Informează-te despre unele întrebări pentru interviul în engleză

Fă-ți o listă cu cele mai uzuale întrebări adresate în cadrul unui interviu și încearcă să le răspunzi în limba engleză. Trebuie să știi să te prezinți în limba engleză, să vorbești despre tine și reușitele tale, pasiuni, experiență și educație, să explici motivele pentru care te afli la acest interviu și de ce îți dorești să ocupi poziția pentru care ai aplicat. Totodată, comisia de intervievare va dori să afle cât de bine te descurci în condiții de presiune, stres sau lucru în echipă. Poți da exemple reale și de succes din experiențele anterioare.

Iată câteva exemple de întrebări în limba engleză specifice unui interviu de angajare:

– Tell us something about yourself, your experience and education.
– Why do you want to work here?
– Why should we hire you?
– What are your greatest strengths and weaknesses?
– How Do You Deal With Pressure or Stressful Situations?
– What’s Your Dream Job?
– What Should I Know That’s Not on Your Resume?
– Why Are You Leaving Your Current Job?

 

Câteva sfaturi pentru un interviu de angajare în engleză reușit

– Documentează-te despre postul pentru care ai aplicat. 
– Dacă ai prieteni care lucrează în această firmă, le poți cere câteva informații din interior legate de atmosfera de lucru, cerințe și reguli.
– Aruncă o privire peste CV-ul în engleză pe care l-ai trimis și în urma căruia ai fost programat pentru interviu. 
– Fă o repetiție. Încearcă să susții un discurs în limba engleză despre tine și motivele care te-au făcut să aplici pentru acest job. Te poți uita în oglindă în timp ce îți exersezi dicția pentru a vedea dacă trebuie să aduci îmbunătățiri asupra mimicii.
– Trezește-te devreme în ziua interviului. Fă câteva exerciții de respirație și stretching (te vor ajuta foarte mult să te relaxezi și să îți induci o stare de bine), răsfață-te cu un mic dejun copios (nutrienții și endorfinele îți vor fi de mare ajutor pe parcursul zilei), pune-ți o melodie în limba engleză (ca să mai exersezi puțin) și alege-ți o ținută prezentabilă.
– Nu întârzia! Punctualitatea este un aspect extrem de important atunci când vrei să obții jobul la care ai visat. 
– Îmbunătățește-ți nivelul de engleză cu ajutorul cursurilor online Burlington English. Ai posibilitatea să îți alegi 2 module profesionale gratis.

Îmbunătățește-ți cunoștințele de limba engleză profesională cu Burlington English! Inscrie-te acum!

Află toate detaliile despre cursurile noastre!

Te așteptăm
la Burlington

Hey!

Vrei să-ți îmbunătățești engleza?

Acum la Burlington English ai 20% reducere.