12 motive pentru a învăța limba engleză în 2024

Cuprins

Învață să vorbești engleza fluent online cu profesor calificat

Testează-ți nivelul de engleză online

Cunoașterea limbii engleze este esențială în zilele noastre, întrucât este una dintre cele mai vorbite limbi din lume. Limba engleza este limba unor numeroase industrii și domenii de lucru, precum media, IT, economie, turism, financiar, și lista poate continua. Odată cu trecerea timpului, fiind inițial limba oficială a Angliei, limba engleză a devenit principala modalitate de expresie a numeroase sfere culturale și de afaceri. Totodată, regăsim în viața cotidiană numeroase cuvinte sau expresii în limba engleză pe care le folosim ca atare. Date fiind aceste aspecte, astăzi îți vom prezenta 12 motive pentru care este necesar să înveți engleza în 2024:

1. Este ușor de învățat

Așa cum am menționat și în introducere, regăsim limba engleză în multe cazuri din viața noastră cotidiană. De exemplu, auzim limba engleză în filme, seriale, muzică. Fie că vrem, sau nu, engleza online este prezentă pretutindeni: este suficient să deschidem internetul, și să vedem un videoclip internațional, că imediat putem căuta cuvintele sau expresiile necunoscute.

2. Învățarea limbii engleze îți dezvoltă memoria

Nu există o limită de vârstă pentru a învăța ceva, așadar o limbă străină se poate învăța la orice vârstă, întrucât există numeroase modalități prin a o face: de la aplicații pe mobil, la filme, cărți, manuale, sau chiar cursuri de engleză pentru începători. Pentru a ne menține mintea activă, trebuie în permanență să o alimentăm cu informații noi, de aceea deviza „Omul cât trăiești, învață” este esențială.

3. Te ajută când vrei să călătorești în străinătate

Fiind internațională și cunoscută în toată lumea, oriunde ai vrea să călătorești, limba engleză îți va fi de mare ajutor. De la aeroport, până la recepția hotelului, ori indicațiile cerute locatarilor pentru ajungerea la o destinație, cea mai frecventă modalitate de conversație este engleza. Chiar dacă nu călătorești într-o țară unde engleza este limba oficială, tot va fi vorbită de majoritatea oamenilor, mai ales în instituții publice sau private. Ba mai mult decât atât, vei regăsi informații scrise în limba engleză pe afișe, panouri, semne oficiale cu indicații, de obicei sub textul în limba vorbită în acea țară.

4. Te poate ajuta în găsirea unui loc de muncă mai bun

Un alt motiv pentru care ar trebui să înveți engleza în 2024 este cu scopul de a găsi un job mai bun. Unul dintre criteriile de angajare al companiilor internaționale poate fi cunoașterea limbii engleze la nivel conversațional, astfel încât angajatul să poată comunica atât cu colegii din alte țări, cât și cu clienții străini. De asemenea, limba engleză va fi calea cea mai simplă de comunicare, întrucât, așa cum am menționat și anterior, este cunoscută și vorbită în întreaga lume.

5. Este limba oficială pentru 53 de țări

La ora actuală, există 400 de milioane de vorbitori ai limbii engleze. Dacă am analiza situația țărilor de pe întreg Globul pământesc, am putea observa că engleza este vorbită, ca limbă oficială, în aproximativ un sfert din țările lumii. Astfel că, pe lângă SUA, Marea Britanie, Irlanda, Australia, Canada, Noua Zeelandă, se vorbește în engleză și în Bahamas, Belize, Bermude sau Gibraltar. De asemenea, chiar dacă nu este limbă oficială, tot este vorbită și în diverse circumstanțe precum: la locul de muncă, în călătorii, în mesajele către diverse instituții internaționale, etc.

6. Limba română a preluat cuvinte din engleză, și le-a transformat în cuvinte uzuale

Indiferent că vorbim de generația Z, Y sau chiar X, foarte multe persoane găsesc mult mai la îndemână, în unele situații să folosească un cuvânt în engleză, în schimbul unuia în limba română. De exemplu, spunem că „managerul ne-a dat un task/to do list la job”, cu alte cuvinte „șeful ne-a dat ceva de făcut la locul de muncă”. „Astăzi avem programat un meeting”, adică „Astăzi avem programată o ședință”. De multe ori, contextul social este factorul principal care ne face să alegem aceste expresii, precum cele menționate anterior, care sunt des folosite în sfera profesională.

7. Limba engleză te ajută să creezi relații cu oameni de diverse naționalități

Grație internetului și a vitezei, dacă știi limba engleză poți să te conectezi cu oameni de diverse culturi și naționalități. Acum, în caz că vrei să vorbești cu cineva care este în partea opusă a Globului Pământesc, o poți face fără impedimente. Trimiterea mesajului este la doar un click distanță. Limba engleză te va ajuta să comunici cu cine dorești, indiferent de mediu: fie social, profesional, corporatist, medical, business, etc.

8. Limba engleză este limba unor numeroase industrii

Fie că e vorba de industria tech, medicală, economie, finanțe, media etc, materialele de interes se găsesc în biblioteci fizice și digitale mai degrabă în limba engleză, decât în română. Așadar, dacă vrei să cauți, să urmezi un curs, sau să te documentezi într-un anumit domeniu, este necesar să cunoști engleza pentru a acumula informațiile de care ai nevoie. De obicei, se găsește mai multă bibliografie în engleză deoarece este, așa cum am menționat anterior, este limba numeroaselor industrii și limba cea mai răspândită din lume. Totodată, cursurile online se găsesc de regulă tot în engleză, iar trainerii acestora vorbesc de asemenea în această limbă.

9. Limba engleză este limba internetului

Engleza ne va ajuta de fiecare dată atunci când vom avea de-a face cu internetul: fie că vrem să căutăm ceva, sau să setăm, scriem sau modificăm un lucru, limba engleză va reprezenta ajutorul nostru principal, întrucât mare parte din rezultatele obținute vor fi în engleză. Aici este vorba de simple întrebări, situații, filme, seriale, conferințe, melodii, cărți, etc.

10. Te ajută să te exprimi mai precis în unele circumstanțe

Se poate să fi auzit pe cineva care încerca să găsească un cuvânt în vorbirea curentă, și să zică de fapt un cuvânt în engleză. Explicația pentru acest gen de situații este faptul că, de multe ori, găsim varianta englezească mult mai propice pentru situație, față de varianta cuvântului în limba română. De exemplu, cuvântul „badge” este mult mai potrivit decât a zice „insignă” sau „legitimație”; „template” este mult mai potrivit decât „șablon”, „share” decât „distribuire” etc.

11. Limba engleză îți poate crește încrederea de sine

Studiind și folosind limba engleză în mod regulat, poți dezvolta încredere în sine. Începe prin învățarea regulilor de gramatică și a vocabularului de bază, apoi practică vorbirea, ascultarea și citirea în engleză. Interacționează cu vorbitori nativi sau colegi de învățare pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de comunicare. Cu fiecare progres în limba engleză, vei câștiga încredere în capacitatea ta de a te exprima și comunica eficient.

12. Limba engleză te ajută dacă vrei să te relochezi


Limba engleză este esențială atunci când te gândești să te relochezi într-o țară vorbitoare de engleză. Cunoașterea limbii îți facilitează găsirea unui loc de muncă, interacțiunea cu comunitatea locală și gestionarea aspectelor administrative. În plus, te ajută să te integrezi mai ușor și să te simți mai încrezător în noua ta locație.

Ca o concluzie, limba engleză este un „must” în 2024. Noi ți-am prezentat doar 12 motive pentru care ar trebui să o înveți, însă cu siguranță există mult mai multe. Dacă te-am convins cât de importantă este cunoașterea acestei limbi, ori te gândeai demult că vrei să faci acest pas, te invităm să completezi formularul nostru pentru a afla care este nivelul tău de engleză, iar un coleg te va apela și ajuta cu următoarele demersuri în cel mai scurt timp. De asemenea, în 2024 nu este greu să înveți limba engleză: ai nevoie doar de puțină voință, ambiție, și bineînțeles un îndrumător. La Burlington English, profesorii noștri sunt calificați, iar cursurile autorizate, așa că poți apela cu fără ezitări.

Află toate detaliile despre cursurile noastre!

Te așteptăm
la Burlington

Hey!

Vrei să-ți îmbunătățești engleza?

Acum la Burlington English ai 20% reducere.