Importanța muzicii în studierea limbii engleze

Cuprins

Învață să vorbești engleza fluent online cu profesor calificat

Testează-ți nivelul de engleză online

Înțeleasă de oricine, oricând și oricum, muzica, ajută foarte mult în procesul de învățare a unei limbi străine.
Fredonând versurile preferate, memorezi expresii fără a sta să le analizezi gramatical sau lexical și asta pentru că, reușești să găsești sensul cuvintelor rapid atunci când sunt însoțite de o linie melodică.
Cercetătorii susțin faptul că muzica are un impact pozitiv asupra abilităților lingvistice elementare, ajutând la dezvoltarea memoriei verbale și a vocabularului.
Știai că muzica are un puternic impact pozitiv asupra celor care studiază limba engleză?

Cum să înveți limba engleză cu ajutorul muzicii?

Așa cum filmele în versiunea lor originală te ajută să înțelegi mai ușor limba engleză, versurile melodiilor preferate reprezintă o sursă importantă de cuvinte și expresii ușor de memorat și asta pentru că totul se întâmplă în timp ce te distrezi.
Iată care sunt pașii pentru îmbunătățirea pronunției și învățarea rapidă a limbii engleze cu ajutorul muzicii:

Alege-ți melodia preferată

Începe cu o melodie pe care deja o cunoști și caută versurile scrise pentru a le vizualiza în timp real. Nu este deloc un secret că repetiția este unul dintre cei mai importanți factorii în învățarea unei limbi străine.

Cântă sau fredonează

Pentru a îți îmbunătăți pronunția, urmărește cu atenție versurile în timp ce asculți melodia și încearcă să reproduci ceea ce auzi. Dacă ești familiarizat cu limba engleză și ai trecut pragul de începător, poți pune chiar tu pe foaie versurile pe care le auzi, iar mai apoi să te corectezi acolo unde este cazul.

Încearcă să traduci

Acum că ai reușit să descifrezi toate cuvintele din melodie, încearcă să le traduci din limba engleză. Iar dacă ți se va părea că unele expresii nu sună bine în limba română, caută sensul lor pentru a le înțelege corect.

Repetă

După ce ai deslușit versurile și semnificația lor, ascultă din nou melodia și ia-ți rolul de “artist” în serios: cântă cu încredere toate versurile (chiar dacă nu le știi încă pe de rost și trebuie să le citești) și repetă-le pentru a le memora cât mai rapid.
Linia melodică și sensul fiecărei expresii pe care tu l-ai căutat și aflat deja, îți vor declanșa anumite simțuri involuntare care stau la baza memoriei. Astfel, după câteva interpretări, vei observa că știi limba engleză.

Orice proces de învățare se derulează mai rapid atunci când este corelat cu activități ce țin de amuzament și distracție. Muzica este cel mai ușor și la îndemână mod de a-ți îmbogăți cunoștințele pentru că o poți asculta oriunde, oricând.

Melodii care te ajută să înveți limba engleză

Dacă nu știi ce melodie să alegi pentru a te ajuta în procesul de învățare a limbii engleze, îți recomandăm să cauți melodii cu mai mult text.
Un studiu realizat în rândul tinerilor studenți au arătat că versurile anilor ‘80 – ‘90 au fost votate a fi de cel mai mare ajutor în dezvoltarea vocabularului și a pronunției limbii engleze.
14% dintre ei au adus un omagiu celebrului Bob Marley, trupelor precum U2 sau Coldplay și chiar Beatles. Vorbim în acest caz de melodii ale căror versuri sunt foarte ușor de înțeles.
Există profesori de limba engleză care folosesc în metoda lor de predare melodii ale celor de la Beatles și Rolling Stones pentru a familiariza copiii cu limba engleză.
Sfatul nostru este să alegi pentru început melodia Yellow Submarine a celor de la Beatles.
Vei descoperi un ritm amuzant, o linie melodica jucăușă și o pronunție corectă în limba engleză a unor cuvinte uzuale.

Un alt mod de a învăța limba engleză ușor, rapid și amuzant în același timp, este accesând cursurile online de limba engleză ale Burlington English.
Beneficiezi de cursuri de engleză online predate de profesori calificați, aplicație pentru smartphone, grupuri de studiu mici cu același nivel și acces la cel mai avansat software de învățare 24/7. Iar pentru a vorbi corect și fluent în limba engleză, sistemul de recunoaștere a vorbirii, Speech Trainer, te ajută să-ți identifici greșelile de pronunție și să le corectezi.

Cea mai bună metodă din lume de a învăța limba engleză, o găsești la Burlington English. Inscrie-te și tu!

Află toate detaliile despre cursurile noastre!

Te așteptăm
la Burlington

Hey!

Vrei să-ți îmbunătățești engleza?

Acum la Burlington English ai 20% reducere.