Nivelurile de engleză: autoevaluează-ți nivelul de limba engleză

Cuprins

Învață să vorbești engleza fluent online cu profesor calificat

Testează-ți nivelul de engleză online

Câte niveluri de engleză există?

Cunoștințele fiecărei persoane în materia limbii engleze corespund unui anumit nivel, în funcție de dificultate. Sistemul Burlington English clasează aceste niveluri în 4 tipuri: de bază, pentru începători, intermediari și avansați. 

Determinarea nivelului de cunoaștere al unei limbi străine este important pentru a ști unde anume te încadrezi în cazul în care, de exemplu, vrei să aplici la un job unde unul dintre criterii este cunoașterea la un anumit nivel al limbii respective. De asemenea, nivelul de cunoaștere al unei limbi străine se poate stabili cu ajutorul unui test, în care sunt incluse probe ale căror dificultate crește gradual, și care pune la încercare atât abilitățile de înțelegere a textului, cât și cele de vorbit, scris, citit și ascultat.

Află în cele ce urmează ce presupune fiecare nivel de cunoștințe, cum îl poți afla și cum îl poți îmbunătăți.

Cum determini nivelul de cunoaștere a unei limbi străine?

Există o serie de posibilități pentru a-ți autoevalua abilitățile de ascultare și înțelegere al limbii engleze, precum: lecturarea unui articol în limba engleză, vizionarea unui film sau serial, ori redactarea unui e-mail în limba engleză.
De asemenea, poți să faci un teste de nive online sau să soliciți o consultație personalizată (gratuită) de la un consilier de studii Burlington English. 

Nivel engleză: de bază (A1)

Nivelul de engleză A1 este suficient pentru interacțiuni simple, de exemplu ca turist într-o țară străină, sau drept client într-un magazin, în schimb nu ar fi suficient pentru scopuri academice sau profesionale. Astfel că, cineva cu nivelul de bază al limbii engleze poate să înțeleagă și să folosească expresii cotidiene elementare care vizează satisfacerea unor nevoi concrete; poate să se prezinte și să pună întrebări despre detaliile personale ale celuilalt interlocutor, de tip „Where are you from?”; poate interacționa cu alte persoane într-un mod simplu, cu condiția ca cealaltă persoană să vorbească clar, rar, și să fie pregătită să ajute. De asemenea, o persoană cu nivelul A1 în limba engleză va fi capabilă să: vorbească despre activitățile zilnice; descrie starea meteo; vorbească despre pasiunile și interesele sale; își exprime starea de sănătate.

Nivel engleză: începător (A2)

Nivelul A2 este potrivit pentru socializare cu vorbitori de limbă engleză, deși pentru prietenii profunde nu este adecvat. Acest nivel permite crearea de rețele cu colegii, însă lucrul se limitează la subiecte comune și familiare. De asemenea, un nivel A2 nu este suficient pentru studii academice sau pentru a consuma majoritatea media în limba engleză.
O persoană cu nivelul A2 al limbii engleze poate înțelege propoziții și expresii din domenii de relevanță majoră (informații despre familie, cumpărături, angajare); poate comunica în sarcini simple și de rutină ce necesită un schimb simplu și direct de informații; poate descrie în termeni simpli aspecte din trecutul său, chestiuni în domenii de nevoie imediată. Totodată, un student la nivelul A2 va putea face toate lucrurile pe care le face și unul de nivelul A1, și, în plus, va putea: să evalueze performanța colegilor la muncă; să relateze evenimente din trecutul său; să vorbească despre filmele pe care le-a văzut; să descrie un accident sau o vătămare, etc.
Consideri că ești la nivel începător acum și dorești să avansezi? Descopră cursul de engleză pentru începători și începe să înveți chiar astăzi. 

Nivel engleză: intermediar (B1/B2)

Nivelurile B1 și B2 de limba engleză au caracteristici asemănătoare, diferă doar câteva nuanțe. Astfel că, o persoană cu nivel B1 este capabilă să citească rapoarte simple pe subiecte familiare de la locul de muncă, sau să scrie e-mailuri pe domeniul său, iar o persoană cu nivel B2 și-ar permite să lucreze în limba engleză cu vorbitori non-nativi, făcând ca interacțiunea regulată cu vorbitorii nativi să fie posibilă, fără un efort prea mare.
În timp ce o persoană cu nivel B1 de engleză poate înțelege punctele principale ale unei conversații cu privire la chestiuni familiare, ori întâlnite în mediul său de lucru, o persoană cu B2 va înțelege un text mai complex pe subiecte concrete ori abstracte, inclusiv discuții tehnice din domeniul său de specializare. De asemenea, pe când cineva cu B1 poate produce un text simplu pe un subiect de interes personal, o altă persoană cu B2 poate redacta un text clar și detaliat pe o gamă largă de subiecte și poate explica totodată un punct de vedere asupra unei probleme de actualitate.
Mai departe, cineva cu nivelul B1 de limba engleză poate discuta despre speranțele și visele sale, poate participa la un interviu de angajare în limba engleză, poate să descrie educația și planurile viitoare, poate vorbi despre menținerea unui stil de viață sănătos, poate să discute problemele de siguranță de la locul de muncă. În schimb, o persoană cu nivelul B2, pe lângă lucrurile pe care le poate face cineva cu B1, în plus, va putea participa la întâlniri în domeniul său de expertiză, va putea vorbi despre finanțe și teme culturale, va putea folosi un limbaj adecvat în situații sociale, inclusiv lăudarea și exprimarea simpatiei, va putea discuta despre situații politice comune și comportamentul politicienilor.

Nivel engleză: avansați (C1)

Nivelul C1 permite o gamă completă de funcționalități la locul de muncă sau într-un cadru academic. Acest nivel permite autonomie deplină într-o țară vorbitoare de limbă engleză. Astfel că, cineva cu un nivel avansat de cunoștințe al limbii engleze, își poate exprima ideile liber, fluent și spontan, fără a căuta expresii în mod evident; poate folosi limba în mod flexibil în scopuri academice și profesionale. De asemenea, cineva cu C1 discută în detaliu problemele legate de succes, de societate, poate să vorbească despre riscurile vieții, despre evenimentele și problemele din știri și despre modul în care acestea afectează oamenii și companiile. Avansații în limba engleză sunt capabili să discute probleme legate de etică, de calitatea vieții, cât și să compare diverse tipuri de umor, inclusiv forme subtile precum sarcasmul.
Visezi să vorbești engleza fluent ca un nativ? Suntem aici ca să te ajută. Cu un curs de engleză pentru avansați, îți vei atinge scopul în doar câteva luni. 

Testează-ți nivelul de engleză!

Testul de nivel Burlington English te va ajuta să îți determini nivelul actual al limbii engleze. În cadrul testului ți se vor testa gramatica și vocabularul, înțelegerea vorbirii, dar și înțelegerea textelor. Acesta durează maxim 15 minute, iar în următoarele 48 de ore după finalizarea testului, vei fi contactat de către un consilier de studii Burlington pentru o consultație gratuită.

Află toate detaliile despre cursurile noastre!

Te așteptăm
la Burlington

Hey!

Vrei să-ți îmbunătățești engleza?

Acum la Burlington English ai 20% reducere.