Substantivul în engleză: Pluralul substantivelor în engleză

Cuprins

Învață să vorbești engleza fluent online cu profesor calificat

Testează-ți nivelul de engleză online

Substantivele fac parte din masa vocabularului, ceea ce înseamnă că este esențial să le știi, dacă vrei să devii fluent în limba engleză. Dacă nu te simți încă stăpân pe propriile cunoștințe, apelează la un curs de engleza online: flexibil, cu profesor calificat, în grupuri mici.

Substantivele sunt acele cuvinte care exprimă nume, ființe, sentimente, fenomene, etc. Dacă vrei să afli cu exactitate totul despre substantivul în engleză (ce este, formarea pluralului în engleză, care sunt tipurile de substantive, și alte informații interesante) urmărește în continuare acest articol. Stai până la final, deoarece îți vom recomanda și câteva exerciții cu substantivul în engleză.

Ce este substantivul în engleză

Un substantiv este partea de vorbire flexibilă care denumește ceva, cum ar fi o persoană, un loc, un lucru sau o idee. Într-o propoziție, substantivele în engleză pot juca rolul de subiect, complement direct sau indirect, complement de loc, timp sau mod, nume predicativ, atribut apozițional sau genitival.

Exemple de substantive în engleză: cat, bicycle, mother, girl, Disneyland, etc.

Pluralul substantivelor în engleză

În limba engleză, pluralul substantivelor se formează în general prin adăugarea unui “s” la forma de singular a cuvântului. Totuși, există câteva excepții și reguli specifice pentru formarea pluralului în engleză, în funcție de terminația cuvântului în forma de singular. Iată câteva reguli generale:

  1. Adăugarea “s”:

   – Majoritatea substantivelor formează pluralul prin simpla adăugare a literei “s” la forma de singular.

   – Exemple de cuvinte la plural în engleză: book (carte) -> books (cărți), cat (pisică) -> cats (pisici).

  1. Substantive terminate în “s,” “x,” “z,” “sh,” “ch”:

   – Substantivele care se termină în sunetele “s,” “x,” “z,” “sh,” “ch” formează pluralul prin adăugarea sufixului “es.”

   – Exemple de substantive la plural în engleză: box (cutie) -> boxes (cutii), quiz (chestionar) -> quizzes (chestionare), brush (perie) -> brushes (peri), dish (farfurie) -> dishes (farfurii), church (biserică) -> churches (biserici).

  1. Substantive terminate în “y”:

   – Dacă substantivul engleză se termină în “y” și “y” este precedat de o consoană, atunci se schimbă “y” în “i” și se adaugă sufixul “es.”

   – Exemplu: city (oraș) -> cities (orașe), party (petrecere) -> parties (petreceri).

   – Dacă “y” este precedat de o vocală, atunci se adaugă doar sufixul “s.”

   – Exemple de substantive în engleză la plural: boy (băiat) -> boys (băieți), key (cheie) -> keys (chei).

  1. Substantive neregulate în engleză:

   – Există o serie de substantive engleză care formează pluralul în mod neregulat, adică au forme de singular și plural diferite.

   – Exemplu: man (bărbat) -> men (bărbați), woman (femeie) -> women (femei), child (copil) -> children (copii), foot (picior) -> feet (picioare).

Este important să cunoști aceste reguli și excepții pentru a forma corect pluralul substantivelor engleză. Cu timpul și practică, veți deveni mai confortabil în utilizarea formelor de plural pentru diferite cuvinte.

Substantive în engleză - tipuri

Substantivele formează o mare parte din vocabularul limbii engleze, ele fiind împărțite în mai multe tipuri:

  • Substantive care numesc o persoană (Ex: Albert Einstein, the president, my mother, a girl)
  • Substantive care numesc un loc (Ex. Mount Vesuvius, Disneyland, my bedroom)
  • Substantive care numesc lucruri/obiecte (shoe, faucet, freedom, basketball)

Substantive comune vs. substantive proprii

Pe lângă tipurile menționate anterior, în limba engleză, ca și în limba română există două tipuri principale de substantive: comune (common nouns) și proprii (proper nouns). Diferențele dintre ele sunt următoarele:

  1. Substantive comune (Common Nouns):
  • Reprezintă obiecte, persoane, locuri sau concepte generice.
  • Nu sunt scrise cu literă majusculă la începutul cuvântului, decât atunci când apar la începutul unei propoziții.
  • Exemple de substantive comune: dog (câine), city (oraș), book (carte), car (mașină), boy (băiat), girl (fată).

Exemplu în propoziție: “I saw a dog running in the city.”

  1. Substantive proprii (Proper Nouns):
  • Reprezintă nume specifice de persoane, locuri, instituții sau branduri.
  • Sunt întotdeauna scrise cu literă majusculă la începutul cuvântului.
  • Exemple de substantive proprii: John (nume propriu de băiat), London (nume propriu de oraș), Microsoft (nume propriu de companie), Eiffel Tower (nume propriu de obiectiv turistic).

Exemplu în propoziție: “John visited London and took a photo of the Eiffel Tower.”

Așadar, substantivele comune reprezintă termeni generali, iar substantivele proprii se referă la nume specifice de persoane, locuri sau entități, fiind scrise cu literă majusculă la început.

Substantive abstracte vs. substantantive concrete

În limba engleză, o altă categorie prin care putem clasa substantivul limba engleză reprezintă concretul și abstractul: substantive abstracte (abstract nouns) și substantive concrete (concrete nouns). Diferențele între ele sunt următoarele:

  1. Substantive abstracte (Abstract Nouns):
  • Reprezintă idei, calități, stări, emoții sau concepte care nu pot fi percepute prin simțurile noastre.
  • Aceste substantive nu pot fi văzute, auzite, atinse, mirosite sau gustate, deoarece există doar la nivel conceptual.
  • Exemple de substantive abstracte: love (dragoste), happiness (fericire), freedom (libertate), knowledge (cunoștință), anger (mânie).
  • Exemplu în propoziție: “Happiness is the key to a fulfilling life.”
  1. Substantive concrete (Concrete Nouns):
  • Reprezintă obiecte, persoane sau locuri care pot fi percepute prin simțurile noastre fizice.
  • Aceste substantive în engleză pot fi văzute, auzite, atinse, mirosite sau gustate, deoarece sunt tangibile și există în lumea fizică.
  • Exemple de substantive concrete: table (masă), dog (câine), book (carte), beach (plajă), apple (măr).
  • Exemplu în propoziție: “She picked up the book and started reading it on the beach.”

În concluzie, substantivele abstracte se referă la concepte și idei, în timp ce substantivele concrete se referă la lucruri fizice și tangibile. De obicei, substantivele abstracte exprimă aspecte mai intangibile ale vieții noastre, în timp ce substantivele concrete se referă la elementele observabile în jurul nostru.

Substantive colective

Un substantiv colectiv este un cuvânt folosit pentru a se referi la un grup de oameni sau lucruri, cum ar fi „team” (echipă), „band” (bandă) sau „herd” (turmă). Un substantiv colectiv poate fi, de asemenea, un substantiv propriu – de exemplu, numele unei anumite companii sau trupe.

Un substantiv colectiv poate părea a fi singular (de exemplu, „echipă”) sau plural (de exemplu, „The Beatles”) în formă și există unele dezacorduri cu privire la faptul dacă ar trebui tratate gramatical ca singular sau plural.

În engleza americană, este standard să se trateze substantivele colective la singular, indiferent dacă arată la plural sau nu. În engleza britanică, aceleași cuvinte pot fi tratate la plural sau la singular, în funcție de context, de exemplu, tratate la plural atunci când accentuezi membrii individuali ai grupului, singular când accentuați colectivul general.

Substantive numărabile în engleză și nenumărabile

În gramatica limbii engleze, substantivele numărabile sunt persoane individuale, animale, locuri, lucruri sau idei care pot fi numărate. Substantivele nenumărabile în engleză nu sunt obiecte individuale, deci nu pot fi numărate. Aici, vom arunca o privire asupra substantivelor numărabile și nenumărate și vom oferi câteva exemple Iată o listă clară cu diferențe între cele două tipuri de substantive:

  1. Substantive numărabile (Countable Nouns):
  • Aceste substantive pot fi numărate și pot avea o formă în singular și una în plural.
  • Pot fi precedate de articolele “a” sau “an” în formă singulară și pot fi însoțite de numeralul “one” sau alte adjective numeralice în formă plurală.
  • Exemple de substantive numărabile în engleză: book (carte), cat (pisică), dog (câine), chair (scaun), student (student), car (mașină).
  • Exemplu în propoziție (singular): “I bought a book.”
  • Exemplu în propoziție (plural): “She has two cats.”
  1. Substantive nenumărabile (Uncountable Nouns):
  • Aceste substantive reprezintă substanțe sau concepte care nu pot fi numărate individual.
  • Nu au o formă în plural și nu pot fi precedate de “a” sau “an” în formă singulară.
  • Pentru a exprima o cantitate a unui substantiv nenumărabil, se folosesc cuantificatori precum “some,” “much,” “a little,” “a lot of,” “a bit of,” “a great deal of,” etc.
  • Exemple de substantive nenumărabile: water (apă), sugar (zahăr), milk (lapte), information (informație), furniture (mobila), money (bani).
  • Exemplu în propoziție (singular): “She needs some milk for her coffee.”

(Atenție: Nu se poate spune “a milk,” deoarece “milk” este un substantiv nenumărabil.)

Este important să înțelegem diferența dintre aceste două categorii de substantive, deoarece modul în care le tratăm în propoziții și exprimarea cantității lor poate varia în funcție de tipul lor (numărabil sau nenumărabil).

Cum să identifici un substantiv în limba engleză într-un text

Substantivele au adesea articole (the, a, sau an ) înaintea lor într-o propoziție, dar nu întotdeauna. Uneori, vei vedea adjective precum „roșu” (red), „mare” (big), „frumos” (beautiful) sau unele înaintea substantivelor. În afară de primul cuvânt dintr-o propoziție, dacă un cuvânt este scris cu majuscule, atunci cel mai probabil este un substantiv propriu, cum ar fi numele unei persoane.

Dacă vrei să exersezi acest topic, îți recomandăm niște exerciții cu substantivul în engleză cu ajutorul cărora vei înțelege pluralul în limba engleză și substantive în engleză. De asemenea, tot la noi pe site găsești sintetizate informațiile importante din acest articol într-o fișă cu pluralul substantivelor în engleză.

Află toate detaliile despre cursurile noastre!

Te așteptăm
la Burlington

Hey!

Vrei să-ți îmbunătățești engleza?

Acum la Burlington English ai 20% reducere.