Citirea în engleză: Reguli de citire în engleză

Cuprins

Învață să vorbești engleza fluent online cu profesor calificat

Testează-ți nivelul de engleză online

Înțelegerea citirii, sau capacitatea ta de a înțelege ceea ce citești, este o abilitate cheie care ar trebui antrenată pentru a te asigura că înțelegi cuvintele de pe pagini ori de câte ori citești o carte în limba engleză.

În timp ce citirea este o modalitate de a lucra la înțelegerea textelor, există sfaturi și metode pe care le puteți implementa pentru a-ți face lectura mai eficientă. Acest articol te va ajuta să îți îmbunătățești abilitățile de citire în limba engleză cu strategii dovedite pentru o practică de lectură mai inteligentă și mai eficientă. Totodată, dacă vrei să scapi de frica de a vorbi în engleză, înscrie-te la un curs online și vei vedea cum capeți încredere pe lecție ce trece.

Citire text în engleză - Beneficii

Când citești în limba engleză, îți îmbunătățești nu doar vocabularul englez, ci și capacitatea de a formula propoziții corecte și de a înțelege contextul în care sunt folosite cuvintele.  Totodată, citirea fonetică engleză este o metodă eficientă pentru îmbunătățirea pronunției și înțelegerii limbii engleze. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii pentru citirea cuvintelor in engleza:

  • Îmbogățirea vocabularului: Prin citirea textelor în limba engleză, ai acces la cuvinte noi, diverse și contexte diferite care îți îmbogățesc vocabularul.
  • Consolidarea înțelegerii: Înțelegerea diferitelor moduri de a folosi cuvintele și expresiile îți consolidează capacitatea de a înțelege mesajele în diverse contexte.
  • Dezvoltarea abilităților lingvistice: Citirea constantă în engleză consolidează abilitățile de vocabular, gramatică și înțelegere a limbii, contribuind la îmbunătățirea comunicării verbale și scrise.
  • Expunerea la culturi și perspective globale: Citirea în engleză oferă o fereastră către culturi și perspective variate, îmbogățind astfel înțelegerea și gândirea critică.

Citirea în engleză este strâns legată de scrisul și ascultarea în engleză

Este logic faptul că, învățând să citești, îți vei șlefui totodată și abilitățile de ascultare și scriere. Trebuie să ai în vedere reguli de citire în engleză, dar și regulile de scriere, deoarece este posibil, începător fiind, să nu reușești să faci conexiuni între citirea literelor în engleză și scrierea acestora. Dacă ai deja abilitatea de ascultare antrenată, însă nu și pe cele de scriere și citire, o să-ți fie mai ușor să înveți.

Perfecționează-ți citirea în engleză acordând timp acestui proces

Ca în orice tip de proces, fie că vorbim de scriere, citire, și nu numai, este important să acorzi timp, dacă vrei să te perfecționezi. Citirea în engleză nu este un proces dificil, însă ai nevoie de perseverență deoarece, regulile de citire în engleză nu se aseamănă cu cele din limba română. Nu trebuie să fii descurajat dacă nu simți că stăpânești citirea în engleză așa cum îți dorești. Dacă aloci timp zilnic, sau măcar săptămânal acestei activități, cu siguranță vei excela.

Îmbunătățește-ți citirea în engleză asigurându-te că folosești materiale potrivite

La început, este important să folosești materiale pentru nivelul tău: cărți, reviste, sau chiar materiale de pe internet. Nu trebuie să investești sume mari de bani în cărți, există de asemenea o grămadă de resurse online. E bine să înveți încă de la început citirea corectă a cuvintelor în engleză, pentru că dacă înveți cu greșeli, este mai greu să schimbi apoi modul de învățare.

Îmbogățește-ți citirea în engleză exersând permanent

Învață engleza citind! Degeaba încerci să înveți să citești în engleză pe termen scurt, și apoi renunți. Cheia este, din punctul nostru de vedere, perseverența și consecvența. Dacă vrei să reușești și să grăbești procesul, este necesar să-ți aloci un timp anume acestui proces, și să nu te abați de la program.

Îmbunătățește-ți citirea în engleză și setează-ți obiective

Stabilirea obiectivelor atunci când înveți să citești în limba engleză este crucială pentru claritate, motivație, urmărirea progresului, gestionarea timpului, adaptare și responsabilitate; aceasta oferă o abordare structurată a învățării și încurajează progresul constant, deși este esențial să te asiguri că obiectivele tale sunt realiste, realizabile și aliniate cu nevoile și preferințele tale individuale de învățare.

Perfecționează-ți citirea în engleză explorând mai multe genuri literare

Nu trebuie neapărat să citești romane de beletristică în limba engleză, poți să variezi din acest punct de vedere. Este important să știi ce genuri literare te-ar atrage, sau, dacă nu ești sigur, să experimentezi mai multe zone. De asemenea, poți începe cu o carte pe care deja ai citit-o în limba română. În acest fel, îți va fi mai ușor să o citești și în engleză, pentru că deja cunoști acțiunea, personajele și ce se petrece pe parcursul cărții.

Cum poți să-l înveți pe copilul tău citirea în engleză

Învățarea celui mic citirea în limba engleză este o experiență plăcută și plină de satisfacții. Iată câteva modalități prin care poți să-l înveți pe copilul tău citirea corectă în engleză.

Începe devreme

Cu cât începi mai devreme, cu atât celui mic îi va fi mai ușor să prindă regulile de citire în engleză. Poți începe mai întâi să-i citești tu câteva povestioare, înainte de a citi singur. Făcând acest lucru în mod regulat, cel mic va ști că aceasta este o rutină, ce trebuie făcută în mod constant. De asemenea, dacă cel mic participă și la un curs de engleză pentru copii, activitățile pe care le face în afara acestuia îl vor ajuta  să devină fluent în engleză mult mai ușor.

Alege cărți potrivite vârstei

Caută niște cărți care sunt potrivite pentru vârsta și nivelul de citire al copilului tău. Un mic sfat: cărțile de carton și cărțile ilustrații colorate și text simplu sunt excelente pentru copiii mai mici, în timp ce copiii mai mari pot explora povești mai complexe.

Ai răbdare cu cel mic

Permite-i copilului tău să progreseze în ritmul propriu. Evită să pui prea multă presiune asupra sa pentru a citi rapid sau perfect. Cititul ar trebui să fie o experiență plăcută. Dacă nu acorzi suficient timp și nu ai răbdare cu copilul tău, îi va displăcea pe viitor această activitate.

Folosiți-vă amândoi de tehnologie

Încorporează aplicații educaționale și resurse online interactive concepute pentru a-l ajuta pe copil să învețe să citească în limba engleză. Acestea pot face ca învățarea să fie mai atractivă.

Citiți împreună cu glas tare

Pe măsură ce copilul tău devine un cititor mai încrezător, roagă-l să citească cu voce tare. Acest lucru ajută la îmbunătățirea pronunției și a încrederii. Totodată, în acest fel își va îmbunătăți și abilitățile de ascultare, dar îl veți putea și corecta în cazul în care citește greșit.

Amintește-ți că învățarea cititului este un proces gradual și că fiecare copil este unic. Fii răbdător cu cel mic și creează-i un mediu de susținere și pozitiv pentru lectură. Adaptează-ți abordarea la nevoile și interesele individuale ale copilului tău pentru a face experiența de învățare plăcută și eficientă.

Citire text în engleză: Cum depășești greutățile și provocările

Pe măsură ce practici citirea textelor în limba engleză, vei observa o creștere a vitezei și a înțelegerii, îmbunătățindu-ți astfel abilitățile. De asemenea, păstrarea unei rutine regulate de citire în engleză și găsirea subiectelor care te pasionează te vor ajuta să rămâi motivat.

Citirea în engleză - Întrebări frecvente

  • Ce tehnici pot îmbunătăți citirea în limba engleză?

Câteva tehnici care pot îmbunătăți citirea în engleză sunt citirea extensivă (citirea unei varietăți mari de texte poate îmbunătăți înțelegerea generală), citirea intensivă (analiza detaliată a textelor scurte pentru a înțelege structura și vocabularul) și sublinierea și notarea (sublinierea cuvintelor necunoscute sau a ideilor cheie și notarea lor pe margine sau într-un carnet).

  • Care sunt cele mai eficiente strategii pentru a învăța citirea în engleză și reguli de citire în limba engleză?

Cele mai eficiente strategii pentru a învăța citirea în engleză sunt citirea zilnică, folosirea materialelor la nivelul potrivit, folosirea resurselor online, dar și utilizarea aplicațiilor și software-urilor educative.

  • Cum să îmbunătățesc vocabularul în timp ce citesc în limba engleză?

Îți poți îmbunătăți vocabularul în timp ce citești utilizând unui dicționar, creând liste de cuvinte și cartonașe (flashcards), și practicând cu exerciții de completare a propozițiilor.

  • Sunt cărțile sau articolele online mai bune pentru citirea în engleză?

Depinde de preferințele și obiectivele personale. Cărțile oferă adesea un context mai bogat și sunt bune pentru imersiunea pe termen lung în limba engleză. Articolele online sunt accesibile, actualizate și pot fi mai relevante pentru interesele curente. Un echilibru între cele două este ideal.

  • Care sunt avantajele citirii în limba engleză față de alte limbi?

Avantajele citirii în limba engleză față de altele sunt: accesibilitatea, deoarece engleza este adesea limba dominantă pe internet și în literatura academică, oferind acces la o gamă largă de materiale; oportunități profesionale deoarece cunoașterea limbii engleze și capacitatea de a citi în această limbă deschid multe uși în cariera internațională și diversitate culturală: citirea în engleză poate expune cititorul la o varietate de culturi, deoarece multe țări folosesc engleza ca limbă de comunicare.



Află toate detaliile despre cursurile noastre!

Te așteptăm
la Burlington

Hey!

Vrei să-ți îmbunătățești engleza?

Acum la Burlington English ai 20% reducere.